GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. A. Kadir HURŞİT

YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

Kodu

Dersin Adı

Kredisi

GMB 601

Endüstriyel Mikrobiyoloji

2 2 3

GMB 602

Gıda Mühendisliğinde Matematiksel Uygulamalar

2 0 2

GMB 603

Peynir Teknolojisi

2 2 3

GMB 604

Taşınım Teorisi

2 0 2

GMB 605

Şekerli Gıdalar Teknolojisi

2 2 3

GMB 606

Gıda Sanayiinde Su ve Atık Su Sorunları

2 2 3

GMB 607

Kimyasal Ayırma Teknikleri

2 0 2

GMB 608

Bira Teknolojisi

2 2 3

GMB 609

Şarap Teknolojisi

2 2 3

GMB 610

İçme Sütü Teknolojisi

2 2 3

GMB 611

Fiziksel Ayırma Teknikleri

2 0 2

GMB 612

Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

2 2 3

GMB 613

Gıdaların Soğukta Muhafazası

2 0 2

GMB 614

Meşrubat Teknolojisi

2 2 3

GMB 615

İleri Isı Transferi

2 0 2

GMB 616

Hazır Yemek Teknolojisi

3 0 3

GMB 617

Doğal Antioksidanlar

2 0 2

GMB 618

Enzimler Kimyası

2 0 2

GMB 619

Kanatlı Etleri ve Yumurta Teknolojisi

2 2 3

GMB 620

Gıda Sanayiinde Biyoteknolojik Uygulamalar

2 2 3

GMB 621

Süttozu Teknolojisi

2 2 3

GMB 622

Süt Endüstrisi ve Organizasyonu

3 0 3

GMB 623

Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler

3 0 3

GMB 624

Gıda İşleme Tekniği

4 0 4

GMB 625

İşlenmiş Gıdaların Reolojisi

3 0 3

GMB 626

Tahıl Kimyası

2 0 2

GMB 627

Gıda Endüstrisinde Yeni İşleme Teknikleri

3 0 3

GMB 628

Su Ürünlerinde Kalite Kontrolü

2 2 3

GMB 629

İleri Gıda Analizleri

2 2 3

GMB 630

Taze Et Teknolojisi

2 2 3

GMB 631

Et Kimyası ve Biyokimyası

3 0 3

GMB 632

Gıdalarda Kimyasal Reaksiyonlar

2 0 2

GMB 633

Gıdalarda Raf Ömrü

2 0 2

GMB 634

Kimyasal Mikrobiyoloji

2 0 2

GMB 635

Reçel Marmelat ve Jele Üretimi Tekniği

2 0 2

GMB 636

Gıda Proteinleri

3 0 3

GMB 637

Gıda Sanayiinde Mikrobiyolojik Enzimler

3 0 3

GMB 638

Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerler

2 0 2

GMB 639

Gıda Mikolojisi ve Mikotoksikolojisi

2 0 2

GMB 640

Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrolu

3 0 3

GMB 641

Gıdaların Doğal Pigmentleri

3 0 3

GMB 642

Meyve ve Sebze Suları Üretim Teknolojisi

2 0 2

GMB 643

Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi

3 0 3

GMB 644

Sert Buğday Ürünleri Teknolojisi

3 0 3

GMB 645 Ekmek Teknolojisi 3 0 3
GMB 646 Gıda Mevzuatı 3 0 3

GMB 647

Tereyağı Teknolojisi

2 0 2

GMB 648

Ürün Geliştirmede Yeni Yaklaşımlar

2 0 2

GMB 649

Besin Öğesi İnteraksiyonları

3 0 3

GMB 650

Gıda Hidrokolloidleri

3 0 3

GMB 651

Gıda Emülsiyonları

3 0 3

GMB 652

Modifiye Yağlar Teknolojisi

3 0 3

GMB 653

Organik Gıda Üretimi

2 0 2

GMB 654

Gıda Güvenliği

2 0 2

GMB 655

Kalite Yönetim Sistemleri

2 0 2

GMB 656

Gıda İşlemede Besinsel Kayıplar

2 0 2

GMB 657

Gıda Etiketleme

2 0 2

DOKTORA DERSLERİ

Kodu

Dersin Adı

Kredisi

GMB 701

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

2 2 3

GMB 702

Gıda Mühendisliğinde Modelleme ve Simülasyon

2 0 2

GMB 703 Dondurma Teknolojisi

1 2 2

GMB 704

Et Teknolojisinde Üretim Hataları

2 0 2

GMB 705 Çay ve Şekerli Ürünlerde Kalite Kontrolü

2 2 3

GMB 706

Glikoz ve Nişasta Teknolojisi

2 2 3

GMB 707

Alkol Kimyası ve Teknolojisi

2 2 3

GMB 708 Aroma ve Baharat Maddeleri

2 0 2

GMB 709

Gıda Bulaşanları

2 0 2

GMB 710

Fermantasyon Mikrobiyolojisi

2 0 2

GMB 711

Asetik Asit ve Laktik Asit Fermantasyonları

3 0 3

GMB 712

Kahvaltılık Tahıllar Teknolojisi

2 0 2

GMB 713

Meyve ve Sebze Kurutma Teknolojisi

2 2 3

GMB 714 Fonksiyonel Gıdalar

2 0 2

GMB 715

Karbonhidrat Kimyası

2 0 2

GMB 716

Katı Yağ Üretim Teknolojisi

2 2 3

GMB 717

Gıda Üretiminde Starter

2 2 3

GMB 718

Süt Mikrobiyolojisi

2 2 3

GMB 719 Süt Kimyası

2 2 3

GMB 720

Protein Saflaştırması

2 0 2

GMB 721 Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar

2 0 2

GMB 722

Gıda ve Genetik Mühendisliği

3 0 3

GMB 723 Öğütme Tekolojisi 3 0 3
GMB 724 Gıda İşlemede Yeni İngrediyenler 3 0 3
GMB 725 Lipid Kimyası 3 0 3
GMB 726 Elektroforez Teknikleri 2 2 3
GMB 727

Eritme Peynir Teknolojisi

2 0 2